Private Label Cosmetica Nederland; Producten van Eigen Bodem

06 April 2024 Private Label Cosmetica Nederland; Producten van Eigen Bodem

Table of contents

  Inleiding

  Het managen van jouw eigen private label cosmetica merk brengt al genoeg uitdagingen met zich mee. Laat staan dat jij je ook nog zorgen moet gaan maken over alle logistieke rompslomp en communicatieve valkuilen van internationale productieketens. Maar is het produceren van private label cosmetica in Nederland nog wel relevant in deze tijd? Is het niet ontzettend duur? Niet per se! Wij vertellen je graag meer over de voordelen en mogelijke nadelen van productie in Nederland.

   

  Bemonstering private label cosmetica Nederland

   

  Private label cosmetica Nederland; wat zijn de voordelen?

  Run jouw eigen private label cosmetics merk met een gerust hart dankzij onze productie in Nederland. Focus je op de kern van jouw bedrijf en laat de productie maar aan ons over. Profiteer van de volgende voordelen:

  Snelle doorlooptijden: Geen lange wachttijden meer. Wij produceren en leveren jouw producten snel en efficiënt binnen 8 weken.

  Lage transportkosten: Bespaar op transportkosten en vermijd importheffingen door lokaal te produceren.

  Duidelijke communicatie: Communicatie in jouw eigen taal is cruciaal voor een soepele samenwerking. Jouw contactpersoon spreekt altijd vloeiend Nederlands en begrijpt jouw wensen tot in detail.

  Kennis van lokale wet- en regelgeving: Stel je voor, je produceert in het buitenland en plotseling staat de NVWA voor de deur. Dat is even schrikken! Gelukkig hoef jij je daar bij ons geen zorgen over te maken. Wij zijn volledig bekend met de Nederlandse en Europese cosmetica wetgeving.

  Geen gedoe met verzekeringen: Maak je geen zorgen over transportverzekeringen. Wij regelen alles voor je.

   

  Private label cosmetics Nederland; wat zijn de mogelijke nadelen?

  Nederland staat niet bepaald bekend als productieland. Veel ondernemers zoeken dan ook naar fabrikanten in het buitenland omdat ze denken dat het binnenlandse aanbod te beperkt is en de kosten te hoog zullen zijn. Niet onrealistisch, maar verre van de waarheid!

  Het is een feit dat Nederlandse fabrikanten wat duurder zijn dan productiebedrijven uit Italië of Turkije. Maar niet elke producent is hetzelfde. Er is namelijk een groot verschil tussen een doorsnee fabrikant en een ’turn-key’ producent. Misschien vraag jij je nu af, wat is het verschil dan? Dat leggen we je graag uit!

  Wat krijg je nu precies voor die hogere stukprijs?

  Naast de eerder benoemde voordelen omtrent betrouwbaarheid en communicatie zit er een groot verschil tussen turn-key producenten en doorsnee fabrikanten. Turn-key houd in dat jouw private label cosmetica lijn ‘sleutelklaar‘ wordt opgeleverd. Je hebt dus geen omkijken meer naar randzaken waaronder de verpakking, het design en de wet- en regelgeving. Buitenlandse fabrikanten specialiseren zich vaak in massaproductie. Grote aantallen van standaard formules die goedkoop worden geleverd in een eenvoudige verpakking met jouw branding er op.

  Je producten mogen dan wel goedkoper zijn, maar zijn je producten wel uniek genoeg? Ben je hier trots op? Hoe kijken je klanten hier tegenaan? Wil je wel iets unieks? Dan moet je vaak zelf speciale grondstoffen, parfums, verpakkingen en etiketten aanleveren. Turn-key producenten daarintegen nemen het gehele traject van ontwikkeling tot en met productie en het naleven van de wet- en regelgeving volledig uit handen. Jouw wens, producten en merkconcept staan hierin centraal. Dit is ook hoe wij werken. Uiteindelijk geloven wij er in dat een kwalitatief goed product met passende merkpositionering zorgt voor hogere klanttevredenheid en meer omzet dan herverpakte massaproductie.

  Ben jij op zoek naar een turn-key private label cosmetica Nederland oplossing voor jouw bedrijf? Neem dan direct contact op!

   

  Hoe verloopt het turn-key private label proces?

  Bij ons begint elk traject met een kennismakingsgesprek waar jouw wensen, als merkeigenaar, centraal staan. Dit vormt ons uitgangspunt en vanuit daar werken we terug. Zo bepalen wij samen wat nodig is en binnen je budget past. Kiezen wij bijvoorbeeld voor een maatwerk receptuur of passen we een bestaande basis aan? Wat voor verpakking geeft de gewenste uitstraling? Waaraan moet de geur voldoen? Wanneer al deze punten voor ons duidelijk zijn, zetten we het project voort.

   

  Stap 1: Het sample ontwikkelen

  Tijdens ons introductiegesprek hebben wij een beter beeld kunnen krijgen van je wensen. Aan de hand hiervan gaan we het sampletraject in. Dit kan, wanneer wenselijk, volledig op maat of middels een bewezen aanpasbare basisformule. De gemiddelde doorlooptijd van een sample zit tussen de 4 en 8 weken.

   

  Zet nu de eerste stap naar jouw eigen merk met een op maat gemaakt sample voor maar !

  • Begin met slechts 250 stuks per product

  • Ontwikkel moeiteloos je eigen formule

  • CHOOSE YOUR SCENT AND PACKAGING

   

  Stap 2: De juiste geur kiezen

  Een lekkere, bijpassende geur moet jouw klant charmeren. Kies uit een breed scala parfums, speciaal voor ons ontwikkelt en afkomstig van de beste Europese parfumhuizen. Ons assortiment bestaat uit neutrale, salon-achtige parfums, fruitige geuren, zoetige parfums en kopiën van designer luchtjes. Wil je een parfum nabootsen, of iets exclusiefs ontwikkelen? Dan kan dat ook!

   

  Stap 3: Een passende verpakking selecteren

  Zonder een mooie verpakking val je niet op! Als onderdeel van onze turn-key service helpen wij je graag met het uitzoeken van een bijpassende verpakking. Op zoek naar een voordelige verpakking wat snel leverbaar is? Wij verbinden je met de juiste leveranciers. Wanneer je jouw keuze hebt gemaakt, bestellen wij de verpakking voor je. Voor grotere projecten is het mogelijk maatwerk verpakkingen aan te bieden. Deze kunnen variëren in kleur, materiaal en soms zelfs vorm.

   

  Stap 4: Etiketten en/of bedrukking ontwerpen

  Ons team aan vormgevers staat voor je klaar om jouw verpakking tot leven te laten komen. Bespreek je wensen tot in detail en krijg binnen 2 weken een mooi afgerond etiketontwerp. Heb je al een designer of doe je het liever zelf? Dan sturen wij je handige sjablonen en drukwerkinstructies met alle benodigde informatie

  Afhankelijk van de productielijn en je afname kan je ervoor kiezen de verpakkingen te laten bedrukken middels zeefdruk. Dit geeft een chique, scherp resultaat. Voor lagere aantallen bieden wij een breed scala aan etiketten aan, van transparante ‘no look labels’ tot en met goudkleurige 3D etiketten.

   

  Stap 5: Tests uitvoeren en verplichte dossiers opstellen

  Voordat een cosmetica product op de Nederlandse en Europese markt verkocht mag worden moet je door verschillende tests, keuringen en berekeningen gaan. Elk product wat wij maken wordt getest op stabiliteit. De resultaten van deze test bepalen de houdbaarheid van het product. Bevat het product water? Dan moeten wij hoogstwaarschijnlijk een challenge test uitvoeren om te bewijzen dat de conservering goed werkt.

  Als laatste maken we het Cosmetic Product Safety Report (CPSR), wat een volledig toxiologisch profiel bevat en de veiligheid van het cosmetica product waarborgt.

  Wij zijn altijd transparent over bijkomende kosten en benoemen dit vooraf. Dossiers up-to-date houden zit verwerkt in onze stuksprijs. Hierdoor kom je nooit voor verassingen te staan en heb je geen externe adviseurs nodig om jouw papierwerk in orde te maken. Dat bespaard weer geld en hoofdpijn ;).

  Pas je een van onze basisformules aan? Dan zijn het gros van de werkzaamheden al verricht en doorloop je deze fase een stuk sneller.

   

  Stap 6: Productie draaien

  Yes, we mogen draaien! Je formule is ontwikkeld of afgestemd, de geur klopt en je verpakking ziet er strak uit. Na ontvangst van de bestelling gaat de teller af. Binnen 8 weken krijg je jouw Nederlandse private label cosmetica geleverd. Dankzij ons brede netwerk beschikken we over specialistische productielijnen die we voor poeders, crèmes en aerosols kunnen inzetten. Profiteer van ons hoog totaalvolume en begin klein. Je eigen product produceren kan vaak al vanaf 250 stuks.

  Per product doorlopen wij strenge kwaliteitsprocedures waar de batch op diverse wijze wordt vergeleken met het originele sample. Als de specificaties overeenkomen wordt de batch vrijgegeven en vullen we je product af.

  Heb jij een private label cosmetica Nederland idee wat je wil produceren? Vertel ons je idee!

   

  Conclusie private label cosmetica Nederland

  Produceren in Nederland is dus zo gek nog niet. Het belangrijkste is dat je een goed overwogen besluit maakt en begrijpt wat je krijgt voor je geld. Niet elke producent biedt namelijk dezelfde service. Verdiep je goed in de wereld van productie. De verkeerde partner kiezen kan je namelijk duur komen te staan!

  Vincent Coté
  Vincent Coté